22 Mayıs 2008 Perşembe

Hello OSGi

Eclipse plug in leri aslında birer OSGi bundle. Bu ilk OSGi Bundle örneğini de eclipse plug in i olarak yapmak istiyorum. Eclipsi açalım ve aşağıdaki adımları takip edelim.











Örnek projeyi oluşturduktan sonra aşağıdaki gibi eclipse içersinde var olan equinox üzerinde çalıştırabiliriz. Ama ben bu projeden export alıp dışardaki bir equinox üzerinde çalıştıracağım. Bunun bir OSGi implementasyonu olan Equinox u biraz daha iyi anlamamızı sağlayacağını düşünüyorum.



Şimdi, projemizi aşağıdaki gibi export edelim.





Benim dizin yapımda C:\Work\Development\eclipseWorkspaces\plugins dizini altında HelloWorldOsgi_1.0.0.jar dosyası oluştu. Bu bir bundle ve herhangi bir OSGi implementasyonunda çalışmasını bekliyoruz. Şimdi, ayrıca indirdiğim ve C:\Work\Download\tools\eclipse\eclipse-equinox-3.3.2 dizinine açtığım Equinox ile Hello World uygulamamızı çalıştıralım.

Bir command prompt açalım ve Equinox\eclipse\plugins dizinine girelim. ve java -jar org.eclipse.osgi_3.3.2.R33x_v20080105.jar -console komutunu çalıştıralım. jar adının son kısmı Equinox versiyonuna göre farklılık gösterecektir. Sizde olanı çalıştırınız. Karşımızda aşağıdaki gibi bir ekran oluşacak.





Görüldüğü gibi bundle ı install edip çalıştırdık. Stop ettiğimizde de beklediğimiz mesajı verip duracaktır.

Hiç yorum yok: